Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır, ‘kararlı adımlar’ atacak

Altı askerin öldürüldüğü saldırının ardından gece olağanüstü toplanan Mısır geçici hükümeti, kararlı adımlar atılacağını belirtti. Hükümet, saldırıdan Müslüman Kardeşler'i sorumlu tutmuştu.



Kalyubiye kentinde güvenlik kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 6 askerin hayatını kaybetmesi üzerine Mısır'da Bakanlar Kurulu olaÄŸanüstü toplandı. 3 Temmuz darbesinin mimarı Savunma Bakanı MareÅŸal Abdulfettah Sisi de toplantıya katıldı. BeÅŸ saat süren toplantıdan "terörle mücadele etme" kararı çıktı.

Hükümet Sözcüsü Hani Salah, ülkede artan ÅŸiddet olayları nedeniyle CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Salah, hukukun üstünlüÄŸünü koruyarak terörle mücadele edeceklerini söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yayımlanan bildiride ise terör ve ÅŸiddete karşı kararlı ve caydırıcı tedbirlerin alınacağı vurgulandı.  Sürdürülen grevlerin de bitirilmesi gerektiÄŸi belirtildi.

Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“Devletin güvenliÄŸini tehlikeye atan ve terörist faaliyetler içinde bulunan unsurlara yönelik her türlü tedbirler alınacak. Ülkenin giriÅŸ kapıları, ÅŸehirlerin giriÅŸ ve çıkışları ile birlikte kent merkezlerinde polis ve asker, gerekli gördüÄŸü her yerde sıkı denetim yapabilecek. Halkın güvenliÄŸi için her türlü tedbir alınacak”

Askerlere saldırılıyor

PerÅŸembe günü Kahire'de bir askeri otobüse maskeli saldırganlar tarafından ateÅŸ açılması sonucu bir asker öldürülmüÅŸ, 3 asker ise yaralanmıştı. Mısır Ordusu bu saldırıdan da Müslüman KardeÅŸleri sorumlu tutmuÅŸtu.

Mısır'da 3 Temmuz'daki sivil destekli darbeden sonra ülkede gerginlik iyice arttı. Darbe karşıtı gösterileri organize eden en büyük yapı olan Müslüman KardeÅŸler'in terör örgütü ilan edilmesinin ardından, Gazze'yi yöneten Hamas Hareketi'nin Mısır'daki faaliyetleri de yasaklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.